Gustul autentic din țara noastră ne facem să zâmbim. Fiecare loc are propria sa poveste, fiecare moment are aroma sa autentică, iar fiecare zonă din țara noastră are un gust și o savoare aparte.
Astăzi ne propunem să redescoperim preparatele românești. Preparatele cu care bunica ne-a crescut și pe care le recunoaștem dintr-o mie. Preparatele pe care străinii abia așteaptă să le savureze. Preparatele pe care tu le iubești. Preparatele din țara ta.
Gustul autentic din Moldova
Cu fiecare vizită în altă regiune a țării, pasiunea ta pentru gustul tradițional va deveni tot mai puternică. Prima oprire o facem în Moldova, acolo unde ingredientele românești întâlnesc gospodinele harnice, iar gustul autentic devine o promisiune.
De Poale-n brâu am auzit cu toții, iar cei care le-am încercat ne putem declara deja public dragostea pentru gustul lor unic. Preparate pe baza unei rețete care s-a transmis din generație în generație, plăcintele cu brânză și stafide sunt desertul pe care-l vei aprecia în orice sezon.
Mucenicii moldovenești sunt un alt preparat cu care Moldova se mândrește. Ne mândrim și noi. Unși cu miere și presărați cu nucă, sunt cunoscuți ca fiind cele mai dulci preparate de patiserie. Nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, te îndemnăm să-i încerci.
Gustul autentic din Transilvania
Cunoscută ca regiunea unde oamenii sunt calmi, liniștiți și cumpătați, Transilvania îți oferă un mix de preparate pe care nu le vei putea întâlni în alt loc din țară.
Pe cât de simplu e să-i prepari, pe atât sunt de gustoși. Ai ghicit, e vorba despre Gomboții cu prune. Făcuți din piure de cartofi și umpluți cu prune, aceștia capătă un gust unic datorită pesmetului cu scorțișoară care îi învelește. În Transilvania, nu poți rata Varza à la Cluj. Dacă până acum ai crezut că varza e aceeași peste tot în țară, te provocăm să te lași surprins.
Gustul autentic din Dobrogea
Iubitorii de pește vor fi foarte fericiți atunci când vor ajunge pe meleagurile din Dobrogea și vor gusta din Plachia Dobrogeană. Un preparat specific, un fel de tocană, dar nu cu cartofi, așa cum suntem obișnuiți, ci cu pește.
Pentru că nouă, românilor, ne-au plăcut mereu plăcintele, Bocanetele din Dobrogea de Nord îți vor aminti de gustul copilăriei. Foile groase de plăcintă, combinate cu umplutura de urdă de oi, te vor surprinde plăcut.
Gustul autentic din Oltenia
Poposind în Oltenia, va trebui să încerci Tocana oltenească. Multe verdețuri, cartofi, cârnăciori și o porție de mămăliguță care se potrivește perfect. Pentru că nu poți merge mai departe fără să încerci un preparat cu praz, îți recomandăm Mâncarea oltenească de spanac și praz.
Gustul autentic din Muntenia
Tradițiile culinare muntenești se remarcă prin combinații cu adevărat deosebite. Zama acrită cu corcodușe sau cu aguridă este preparatul cu care poți începe experiența culinară în această regiune. Apoi, vei putea continua cu un preparat sățios, Carne de miel asortată cu mere pădurețe.
Gustul autentic din Banat
Vizita ta în Banat, va debuta, cu siguranță, cu o Supă de cocoș cu tăieței de casă. Ți se va părea mai bună decât în orice altă parte, îți promitem noi. Tot aici te vei putea bucura și de desert. Clătitele Ana Lugojana sunt umplute cu amestec de brânză, rulate ca sarmalele și băgate la cuptor. O delicatesă.
Gust autentic din Maramureș
Urda este un produs de mare cinste în Maramureș, așa că nu se putea să nu avem Clătite cu urdă și verdeață. O gustare rapidă și potrivită în sezonul de primăvară, când ceapa verde are o aromă îmbietoare.
Gust autentic din Crișana
O rețetă tradițională, veche, ce a trecut dincolo de timp este rețeta de Tașche cu pegmez. Doar bunicii noștri o cunosc, iar unii tineri probabil nu au auzit niciodată de ea. Un desert savuros și ușor de preparat, dar deosebit prin gust. Gem și aluat devin o combinație pe care nu vei vrea să o ratezi.
Gust autentic din Bucovina
Drobul de miel, cunoscut aici ca și Cighir, are un loc de cinste pe masa de Paște și este specific locului. Tot din această regiune, vine și Ciorba rădăuțeană, dar și Clătitele din Bucovina. Acestea sunt mai mult o budincă de clătite, iar dacă ajungi în Bucovina, te sfătuim să nu le ratezi.
Din țara ta
Pentru că bucuria stă în lucrurile mici și în momentele simple, te provocăm să-ți plănuiești cu atenție următoarea vacanță. Alege un loc și bucură-te de experiența completă. De locație, de oameni, de preparate, de tine, de zâmbete. Bucură-te de țara ta!